Hoe vergelijken en de beste tankaart kiezen

De beste tankkaart kiezen die het beste bij je past of het meest voldoet om te gebruiken binnen uw onderneming? Hou rekening met onderstaande criteria.

Kies zelf wat uw chauffeurs mogen kopen

Nadat je jouw tankkaart ontvangen hebt, ontvang je van de aanbieder een login en paswoord om uw account online te beheren. Indien je meerdere tankkaarten beheerd van bijvoorbeeld verschillende werknemers, kan je individueel aangeven wat wel en niet mag / kan aangekocht worden met de tankkaart. Zo kan je bepalen of ze enkel benzine mogen tanken of dat ze ook mogen genieten van auto-gerelateerde diensten zoals de carwash of de aankoop van autoproducten in de shops van tankstations. Je kan zelfs bepalen dat ze vrij zijn om etenswaren te kopen. Uiteraard kan je alle transacties volgen via de online portal van de aanbieder.

Rekeningen, passen, facturen online bekijken

Via de online portal van de aanbieder kan je makkelijk alle transacties bekijken. Je kan alle tankkaarten beheren via 1 centraal punt. Het is mogelijk om bestedingslimieten in te stellen, je kan tankkaarten blokkeren, totalen bekijken van het aantal liter brandstof, totale kostprijs bekijken, zelf kiezen van welke extra diensten chauffeurs gebruik kunnen maken, facturen downloaden, e-mail alerts beheren enz...

Maximum brandstof verbruik / maand / jaar

Ga na bij verschillende aanbieders wat het maximum brandstofverbruik is per gebruiker. Bij sommige maatschappijen dien je maar op het einde van de maand te betalen, maar meestal hangt dit samen aan een maximaal verbruik. Bij de meeste aanbieders is het verplicht een domiciliëring af te sluiten via jouw bank. Deze aanbieders zullen een hoger benzineverbruik toestaan. Bereken goed of schat goed in hoeveel liter brandstof je ongeveer zal nodig hebben per gebruiker van een tankkaart. Bij het aanvragen van een tankkaart zal daar zeker naar gevraagd worden.

Een factuur voor alle voertuigen

Heeft u nood aan meerdere tankkaarten? Ga dan na of dit mogelijk is. Is het mogelijk, vraag dan vraagt je na of het mogelijk om een geconsolideerde factuur te ontvangen of een gemeenschappelijke factuur waarop alle transacties vermeld staan. Dit maakt het makkelijk voor de boekhouding.

Gratis krediet

Meestal dien je maar op het einde van de maand / kwartaal de factuur te voldoen. Maar dit hang meestal vast aan een bankgarantie of domiciliëring. Vraag na of je verplicht bent om een bankgarantie voor te leggen of dat er een domiciliëring nodig is vooraleer je een tankkaart kan ontvangen.

Eigen merk of meerdere merken mogelijk

Vraag na bij hoeveel merken je kan tanken. Bij sommige uitgevers is het mogelijk om met dezelfde tankkaart te tanken bij verschillende aanbieders. Dit is een groot voordeel, maar vraag goed na wat jouw extra korting is per liter getankte brandstof en wat de eventuele vaste kosten zijn om de kaart te kunnen gebruiken.

Verplichte afname of niet

Vraag na of je verplicht bent om een minimum aantal liter brandstof te verbruiken. Ben je verplicht, vraag dan goed na binnen welke termijn dit je hoeft te doen. Kom je niet jouw verplichtingen na, wat zijn dan de eventuele kosten?

Vaste kosten of niet

Vraag na of er extra aansluitingskosten of abonnementskosten verbonden zijn aan het gebruik van de tankkaart. Bij sommige aanbieders is het gebruik van een tankkaart volledig gratis. Andere aanbieders vragen een maandelijkse kost voor het gebruik van de tankkaart of een kost per keer dat er wordt getankt. Vergelijk de maandelijkse kosten per de extra korting die je eventueel ontvangt per tankbeurt en weeg af of het gebruik van een brandstofkaart nog interessant is.

Extra korting op de officiële brandstof prijs

Vraag goed na wat jouw korting per tankbeurt is of per aangekochte liter benzine / diesel. Ben je een grootverbruiker, dan geniet je meestal van een hogere korting bij grote afnames brandstof. Vergelijk goed waar je de meeste korting krijgt, dit kan duizenden euro's besparen per maand / jaar. De korting wordt gegeven op de officiële brandstofprijs. Belangrijk is om eerst de officiële brandstofprijzen te vergelijken. Nadat je deze gevonden hebt, probeer daar dan een extra korting te verkrijgen, indien het uiteraard mogelijk is om een tankkaart te krijgen. Het heeft geen zin om een hoge brandstofprijs per liter te betalen aan de pomp en daarna te genieten van een hoge korting per liter.

Extra voordelen in winkel en shops?

Geniet je als verbruiker of als grootverbruiker van extra's? Denk maar aan extra korting bij aankopen in de shop van een tankstation? Korting op het gebruik van de carwash? Korting op autogerelateerde aankopen? Vergelijk ook eens het aanbod van tankkaarten bij pechverhelping organisaties. Meestal bieden deze aan hun klanten extra voordelige voorwaarden bij de aanschaf van een tankkaart.

Tolwegen

De tankkaart kan ook gebruikt worden als betaalmiddel bij tolwegen en toltunnels. Denk maar aan tolwegen en tolsnelwegen in Frankrijk (autosnelwegen en ecotaks), Italië, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Slowakije en de Scandinavische landen. Ook betalen aan toltunnels in Frankrijk en Italië ( Mont-Blanc en Fréjus), Nederland en België (Liefkenshoektunnel) of de betaling van Poolse Vignetten, ROLA verbinding door heel Europa, Toegang tot de markt van Rungis (Parijs), A.F.A. (Autoroute ferroviaire alpine), Lorry rail (Bettembourg – Perpignan)... behoren tot de mogelijkheden.

Vergelijk uw vloot

Bent u fleetmanager of verantwoordelijk voor de organisatie en aanschaf van tankkaarten, vergelijk dan een aantal criteria die jouw wagenpark aanbelangen. Eerst en vooral dien je goed in te schatten om hoeveel bedrijfswagens het gaat ( personenwagen, bestelwagens, vrachtwagens...), het soort brandstof dat je nodig hebt ( diesel / benzine / LPG ), totaal aantal kilometers dat het wagenpark ongeveer zal rijden en hoeveel personen een tankkaart nodig zullen hebben. Vergelijk alle bovenstaande criteria om de juiste tankkaart te kiezen.

Offerte tankkaarten vergelijken

Over Tankkaart.net

Q8, Esso, TotalEnergies, Texaco, Shell, Lukoil, Avia, BP, Makro, Bruno, Power, Octa+, DCB, Dats24, MAES, Gabriëls, Van Reeth, G&V, Aral... allen geven ze tankkaarten uit. Een kaart om te tanken als particulier, onderneming, KMO, zelfstandige, bedrijf, vrij beroep of als beheerder van een fleet / leasingmaatschappij? Vergelijk tankkaarten voor personenwagens, vrachtwagens, bestelwagens, bedrijfswagens... Ontdek de beste gratis tankkaart met tal van voordelen zoals korting op tankbeurten, gratis punten, cadeau's enz... Vergelijk hier brandstofkaarten bij verschillende aanbieders.

Top 5 gezocht

  1. Multimerken tankkaart
  2. Tankkaarten vergelijken
  3. Tankkaart voor zelfstandigen
  4. Tankkaart voor bedrijven
  5. Tankkaart voor België
  6. Prijs tankkaart

Prijs tankkaarten vergelijken 

Interesse in een nieuwe tankkaart? Vraag een gratis offerte aan en vergelijk verschillende aanbieders van alle soorten tankkaarten.

Start hier uw offerte aanvraag





webdesign w247.be